Информация за Саранда

Саранда е крайбрежен град в южна Албания, разположен в областта Северен Епир на границата между Йонийско море и Адриатическо море. Населението е около 30 000 души.

Градът се намира върху останките на древния град Онхисмос, който е бил основен търговски център по време на Византийската епоха и разрушен оъ готите през 552 г. Съвременното име Сарандос идва от православния византийски храм”Св. Четиридесет мъченици”, чиито руини се намират на хълм в околностите на града.

На около 15 км. от града се помещава древният град Бутринт, който е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Останките от римското селище са разположени на трудно достъпно място, защитено от езерото Бутринт, Адриатическо море и река Павла.

Днес Саранда е модерен град, в който кипи бурно строителство, което често е хаотично и без предварително планиране. Крайбрежният курорт е основна туристическа дестинация в южна Албания.
Местоположение на Саранда
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах