Информация за Вльора

Пристанищният град Вльора се намира в западната част на Албания, на брега на Адриатическо море. Това е второто по големина пристанище в страната, разположено на залив със същото име. Населението е приблизително 120 000 души.

Красивият крайморски град с право се слави като перлата на албанските курорти. Между Вльора и италианските адриатически курорти Бриндизи и Отранто съществува фериботна връзка.

В древността от града е започвал един от западните разклонения на античния път Виа Егнация, по който са преминавали рицарите, участвали в Кръстоносните походи. Интересни исторически забележителности във Вьора са също джамията Мурадие и сградата на първото независимо албанско правителство, в която днес се помещава музеят на независимостта.

Модерният и гостоприемен адриатически курорт е популярна туристическа дестинация, тъй като предлага прекрасни условия за морски отдих и пълноценна почивка.
Местоположение на Вльора
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах