Информация за Перито Морено

Обявен през 1981 година за паметник на световното природно наследство от ЮНЕСКО, парк Лос Гласиарес включва множество ледници, които принадлежат (или са принадлежали) към южнопатагонската ледена шапка. Най-внушителен сред тях е Перито Морено, до който се стига от западния край на Лаго Аржентино. Изходен пункт е градчето Ел Калафате, разположено на границата между платото Санта Крус и Андите.

При Курва де лос Суспирос се открива първият панорамен изглед към Перито Морено, който се издига на повече от 60 метра над ледените води на реката. Интересно е, че ледникът постоянно се руши и големи и малки късове лед се свличат във водата ежедневно пред очите на туристите. Въпреки това обемът му остава непроменен години наред.

Най-натовареният туристически сезон в национален парк “Лос Гласиарес” е от октомври до април. До Перито Морено се стига с кола, която може да се паркира най-малко на половин километър от ледника.
Местоположение на Перито Морено
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах