Информация за Ушуая

Ушуая е името на обширна местност, както и на град, разположен на остров Огнена земя, Аржентина. Населението му е около 70 000 души. Посещаван е от много туристи, предимно заради местоположението му в популярния регион Патагония. Според най-известната версия Патагония получила странното си име по време на експедицията на Магелан и то означавало "Земя на големите крака" (явно местните са имали големи стъпала). Според друга легенда моряците заели името от популярен в началото на XVI век рицарски роман, в който главен герой бил злодеят Патагон.

Красивият и див пейзаж на Патагония е изпъстрен от тесни речни бързеи и фиорди със стръмни склонове и разнообразна водна фауна, скалисти планини и ледникови долини. Тук могат да се видят някои от най-живописните природни гледки на света, като например гранитните кули на националните паркове “Торес дел Пайне” и “Лос Гласиарес”, северните и южните ледникови полета с техните огромни глетчери, езера и реки.

Най-подходящото време за посещение на Ушуая е от октомври до април.
Местоположение на Ушуайя
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах