Информация за Алис Спрингс

Алис Спрингс е град в Австралия, намиращ се в централната част на държавата-континент, която е слабо населена. Температурите през лятото често са над 40°C, а през зимата са около 10°C, но може да са и значително по-ниски. Жителите на Алис Спрингс са около 26 500.

Първоначално градът е възникнал като телеграфен център на средата на пътя между северната и южната част на континента. В близост до селището се намира непресъхващ извор, известен като Алис Спрингс (изворите на Алис), откъдето идва и името му.

Интересна забележителност, намираща на 400 км. от града, е планината Макдонъл и свещената за местните аборигенски племена скала Улуру. Скалното образувание представлява голям монолит, който с внушителните си размери, е втори по големина в световен мащаб. Аборигените вярват, че във феноменалното възвишение Улуру има кухина, в която се намира мощен енергиен източник.

В Алис Спрингс има много ресторанти, пъбове, казина и нощни клубове. В града може да се посети и музеят на аборигенското изкуство, както и богата ботаническа градина, терариум и старата телеграфна станция.

Летището се намира само на 19 км. северно от селището, в близост до курорта Юлара.

Забележителности в Алис Спрингс разгледай всички
  1. Скалата Улуру - Ейърс Рок в Австралия
Местоположение на Алис Спрингс
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах