Информация за Баларат

Баларат е град в югоизточната част на Австралия, намиращ се в щата Виктория на 110 км. от столицата Мелбърн. Населението наброява около 100 000 жители.

В миналото Баларат е бил един от най-процъфтяващите градове на континента. Златната треска е превърнала малкото селце в голям град по време на викторианската епоха. Интересна подробност е, че именно тук на 3 декември 1854 г. се е състояло единственото въоръжено въстание в австралийската история, след което се въвежда пълното избирателно право.

Забележителностите в града са свързани с бума на златната треска през XIX в. като най-старата и най-голяма регионална галерия, музеят на открито и откритата през 1857 г, ботаническа градина. В Баларат се провеждат множество фестивали и изложения, които привличат десетки хиляди туристи всяка година – като Земеделското шоу, датиращо от 1859 г. и фестивала на бегониите.

Локацията на Баларат и близостта му до столицата го правят предпочитана туристическа дестинация в Австралия, а на 8 км. от града е разположено летището.

Забележителности в Баларат разгледай всички
  1. Музеят на открито ,,Суверен Хил" в Австралия
Местоположение на Баларат
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах