Информация за Кернс

Град Кернс е разположен на около 1700 км от Бризбейн и на около 2000 км от столицата Сидни. Кернс е една от туристическите дестинации на Австралия, тъй като в близост са разположени много културни и исторически паметници, а климатът през цялата година е приятен за разходки и занимания на открито. Дори през най-тежките зими температурите не падат под 17 градуса. Много хора го посещават и заради Големия бариерен риф, който се намира на не повече от 1 час път с лодка от града. На около 130 км отстои Природен парк „Дейнтрий“, известен с вечнозелените си тропически гори.

Името на града идва, заедно с Уилям Уелингтън Кернс, когато той става губернатор на щата. В миналото територията около Кернс била дом на огромни залежи от злато, което принудило управата на щата да застрои околностите и да приюти хилядите миньори, които копаели около река Ходжкинсън. По-късно Кернс прераства във важна жележопътна гара за износ на минерали и цветни метали към Куинсланд.

Преброяването от 2009 година установява, че в града живеят около 160 хиляди души.
Местоположение на Кернс
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах