Информация за Канбера

Шестдесет процента от населението на Австралия е съсредоточено в и около столицата Канбера. Градът е осми по големина в страната, като изостава след почти всички столици на другите щати. За столица на Австралия са се състезавали два града - Мелбърн и Сидни и за да се сложи край на този спор е избрана Канбера.

Ако се чудите какво е времето в Австралия, вероятно няма да бъдете очаровани от отговора. Там е по-скоро влажно и студено през цялата година. Климатът определено се различава от този в Европа, където преобладава мекото, умерено време. Във всички случаи обаче времето не бива да е пречка за приятното прекарване на едно толкова различно място.

От гледна точка на архитектурните забележителности, посетителите на Канбера няма да останат разочаровани. В града си заслужава да се видят Австралийският парламент (внушителна и красива сграда), Военният мемориал, Националната галерия, Технологичният център Куестакон, Националната библиотека, Портретната галерия и много други. За по-малките със сигурност би бил интересен и Националният музей на динозаврите. Повечето институции в столицата са отворени и свободно посещаеми от граждани и туристи, в това число и Парламентът и Съдът.

Освен на архитектурата, Канбера дължи до голяма степен своето очарование и на изкуството. В града често се провеждат музикални и театрални фестивали, някои в сградата на Националния театър, други в Уличния театър и зала Алберт. Един от грандиозните музикални фестивали е Стоунфестът, който пък се състои ежегодно в Университетът на Камбера.

Като цяло Канбера е проектиран като симетричен град. Всичко изглежда така подредено и на мястото си, както в никоя друга столица по света. Вероятно за естетите и хората, профилирани в сферата на дизайна, това би било едно доста образователно и вдъхновяващо изживяване.
Местоположение на Канбера
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах