Информация за Даруин

Даруин е пристанищен град в северна Австралия, разположен в северозападната част на полуостров Арнъмланд и Тиморско море. Градът е кръстен на английския учен и изследовател Чарлз Дарвин. Населението му наброява около 127 500 жители.

Климатът е субекваториален и по тези географски ширини има два сезона – сух ( от май до октомври) и дъждовен (от ноември до април). Температурите са с почти постоянни стойности през цялата година – между 32-35°C.

Град Даруин е един от най-съвременните в архитектурно отношение в Австралия, тъй като е бил построяван наново два пъти – след нападенията на японската авиция през Втората световна война и след разрушителната мощ на циклона Трейси през 1974 г.

Най-голямата забележителност на Даруин е намиращият се на 171 км. национален парк “Какаду”, който е кръстен на често срещания тук вид папагал. Освен този и други видове папагали, в парка може да се видят разнообразни животни – сладководни крокодили, опусуми, коали и кенгуру.

Забележителности в Даруин разгледай всички
  1. Национален парк ,,Какаду" в Австралия
Местоположение на Даруин
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах