Информация за остров Кенгуру

Австралийският остров Кенгуру е на трето място по големина след островите Тасмания и Мелвил. Намира се на 112 км. югозападно от Аделаида, на входа на залива Сейнт Винсънт на нос Джервис. Островът е с дължина 150 км. и широчина 57 км.

Той е рядко населен - например: съотношението „овце – жители“ е 300 към 1. Населен е с уникални животински видове сред разнообразна и незасегната от цивилизацията природа (половината от острова никога не е обработвана от човека).

Пълчищата от диви кенгура, коали, дребни кенгура уолаби (почти изчезнали на континента) и приказни пингвини са изключителна гледка. Тези животни обитават най-белите пясъчни дюни на планетата. Морските вълни, които се разбиват в големи скални блокове и създават от тях форми, наподобяващи произведения на абстрактното изкуство. Едни от тях са "Удивителните скали" - Remarkable Rocks и един естествен мост, издялан от варовик, наречен Адмиралската арка.

Интерес представлява Заливът на тюлените, обитаван от един от най-редките видове морски лъвове в света; стотици от тях могат да бъдат видени отблизо да се излежават необезпокоявани върху белия плаж, което по принцип рядко се случва в света на дивите животни. Други представители на животинския свят - новозеландските морски котки, се срещат начесто в красивите заливчета в югозападния край на острова.

Най-удачното време за посещаване на остров Кенгуру е периода между септември и февруари. Има всекидневни полети и фериботни връзки. Места за отсядане могат да се намерят винаги в някой от очарователните местни пансиони – ферми и чифлици, които срещат гостите си с истинско австралийско гостоприемство. Препоръчително е да се отседне в „Странрар Хоумстед“, действащо стопанство с площ 14 000 декара, което се управлява от фамилията Уитън от 1911 г.
Местоположение на Остров Кенгуру
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах