Информация за Пърт

Пърт е пристанищен град в Австралия, намиращ се в западната част на страната. Пърт е разположен в крайбрежната равнина на река Суон, а на запад е Индийския океан. Той е най-големият град в западните територии и четвърти в Австралия. Населението му наброява над 1 800 000 жители.

В околностите на мегаполиса има открито селище, което се датира отпреди 39 000 г. Доказателство за първите обитатели на западния бряг са над 180 археологически обекта, които според проучванията са датирани между 8 000 и 29 000 г. След аборигените по тези места се заселват европейците, които през 1829 г. официално основават града.

Днес Пърт е богат културен център, в който може да посетите Художествената галерия на Западна Австралия, музеят на западноавстралийската история и института по изкуствата. В центъра на мегаполиса е разположен най-големия вътрешноградски парк в света.

На около 250 км. северно от Пърт се намира пустинята Пинакъл, която привлича с необичайните си скални образувания. Някои от тях могат да се оприличат на различни животни или предмети от бита.

Забележителности в Пърт разгледай всички
  1. Пустинята Пинакълс в Австралия
Местоположение на Пърт
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах