Информация за Сидни

Въпреки че не е столица на страната, Сидни е основният туристически, търговски, културен и финансов център на Австралия.

Град Сидни е разположен в югоизточната част на Австралия, на източния бряг на Тасманийско море. С население от над 4.6 милиона жители, той е най-населеният град в страната. Нещо повече- градът е и най-старият в Австралия.
Без съмнение един от най-често асоциираните обекти с града е сградата на Операта в Сидни, разположена в центъра на пристанището. През 2007г. зданието е включено в списъка на ЮНЕСКО.

Друг подобен символ е мостът на пристанището. Както повечето градове с история, старата част на града е едно от местата, които са интересни за посетителите на града. В Сидни тя е известна под името Рокс. Не пропускайте да посетите и прекрасната ботаническата градина. А в близост до града могат да бъдат посетени и някои великолепни плажове, сред които е и небезизвестният Бонди Бийч, който се разпростира на около 7км от центъра на града.

Интересно събитие, което се провежда в Сидни всяка година и привлича хиляди туристи, е традиционният парад на гейовете и лесбийките Mardi Gras Parade.

Забележителности в Сидни разгледай всички
  1. Зоопаркът Таронга в Сидни
  2. Харбър Бридж в Сидни
  3. Операта в Сидни
  4. Бондай бийч (Bondi beach), Австралия
Цени в Сидни
Съвети при пътуване в Сидни разгледай всички
Местоположение на Сидни
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах