Информация за Алпбах

Алпбах е Алпийски курорт в западната част на Австрия.Курортното градче е разположено на 975 м. над морското равнище и въпреки че е известно предимно като зимен ски курорт, привлича много туристи търсещи свежестта на планината и през летните месеци. Целогодишно заведенията в курорта работят до късно и са пълни предимно с младежи, дошли да се забавляват и разпускат в планината.

Селището съществува още от XII в., като през по-голямата част от историята си е било малко фермерско селце. През първата половина на XX в. обаче започва да се развива туристическият бизнес и от тогава курорта процъфтява, като в днешно време е посещаван от десетки хиляди туристи целогодишно. Фермерската дейност също продължава своето развитие в курортното градче и до днес, което внася допълнителен колорит на Алпбах.

В района на курорта има общо 145 км. ски писти, като по-голямата част от тях са със средна трудност. Алпбах обаче може да предложи както по-леки писти за начинаещите, така и стръмни и опасни такива предвидени за професионалисти. Пистите се обслужват от 47 лифта, като 24 от тях са влекове, 8 гондоли и 8 седалкови лифта. Най-високата точка, до която се качват лифтовете и съответно започват пистите е 2025 м. Разбира се, курорта предлага и ски училище за малки и големи.

През летните месеци Алпбах е подходяща дестинация, както за пешеходни преходи, така също и за планински велотуризъм. Курорта е популярна дестинация и сред катерачите, като в околностите на Алпбах има множество маршрути с различна трудност. Допълнителни атракции през лятото са тандемните полети с парапланери, а друга уникална възможност, която предлага курорта са плажовете устроени в няколко от близки планински езера, в които къпанетo е свободно разрешено.
Местоположение на Алпбах
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах