Информация за Бад Митерндорф

Бад Митерндорф е планински курорт, разположен на малко над 800 м. надморска височина в Алпите на Централна Австрия. В близост до планинския курорт, на хълма Кулм се намира една от малкото в света писти за ски полети – дисциплина, която произлиза от ски скоковете, но при ски полетите се преминават много по-големи дистанции.

През зимата курорта предлага 43 км. първокласни снежни писти, като по-голямата част от пистите са с ниска и средна трудност, но има и 6 км. „черни“ писти за професионалисти. Пистите на Бад Митерндорф са обслужвани от 10 седалкови лифта и няколко ски влека.
Алпийското градче е част и от общо 180 километровият маршрут за Ски бягане между Тауплитцзалм и Одензе. През зимните месеци курорта предлага и допълнителни снежни атракции, като да се возите на шейна теглена от коне или директно закачена за ски влек. За любителите на зимните кънки ежегодно се устройва и специална ледена пързалка.

Освен със ски пистите си курортът е известен също така и с минералните си извори и СПА комплекси, които приемат посетители целогодишно и предлагат голяма гама от wellness процедури.

Летните месеци планинският курорт също има какво да предложи на своите посетители, макар те да са доста по-малко отколкото през зимата. В околностите на Бад Митерндорф има множество маршрути за пешеходен и велотуризъм, а освен това се предлага и конна езда. За по-малките ездачи в градчето има и специален клуб за понита. Района на Бад Митерндорф е богат също така и на езера, таке че рибарите също са добре дошли в курорта.
Местоположение на Бад Митерндорф
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах