Информация за Фис

Фис е известен високопланински курорт в Западна Австрия, разположен е на 1440 м. надморска височина. В подножието на хълма, на който се намира града, тече река Ин. Населението на курортното село е около хиляда души, но туристи в курорта обикновено превъзхождат местните жители по бройка. Някога селото е било изпълнено с множество земеделски ферми, но днес почти всичките му жители са погълнати и заети изцяло в туризма.

Около курорта има разположени няколко ски зони, чиято обща дължина на пистите е над 210 км., обслужвани от 68 лифтови съоръжения. Разбира се, снежните склонове около Фис предлагат писти от всякаква трудност, разположени на надморска височина между 1200 и 2820 м. Курорта има и специален снежен парк обособена за деца на име „Berta's Kinderland“, където може да видите множество приспособления, които да помогнат на малките скиори да усъвършенстват своите умения по-бързо, по-лесно и по-забавно.

През лятото главна атракция на курорта е Летният увеселителен парк на Фис, който има възможност да се попързаляте по истинска снежна пързалка. Освен това в парка може да се повозите на „летни шейни“ – закрепени за метално трасе, на въжен тролей във формата на самолет и още много други атракции с различна степен на екстремност. Разбира се, високопланинският курорт предлага и чудесни възможности за пешеходен и велотуризъм, сред красиви алпийски пейзажи и чист въздух.
Местоположение на Фис
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах