Информация за Гмунден

Гмунден е малък град в Австрия, намиращ се в централната част на страната, област Горна Австрия. Разположен е на брега на езерото Траунзее. Населението му наброява около 13 000 жители.

През 17 век градът е производител на бойни кораби за Австрия, а по време на Първата световна война приема в болниците си ранени войници. През Втората световна война в Гмунден е бил построен специален майчин дом на СС, който е трябвало да гарантира “расова чистота” , според повелите на нацистките расови теории.

Градчето се слави като летен и балнеолечебен курорт. Разполага с разнообразие от бани, в които се прилагат процедури с борови и растителни екстракти, инхалационни камери и други видове лечения. Градът е важен център за производство на сол.

Гмунден е известен с красивата си природа, заобиколен от високи планини и в непосредствена блозост до езерото Траунзее на река Траун. На 16 км. от града се намира старинния замък Шльос Орт и завода за производство на маркови керамични изделия.
Местоположение на Гмунден
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах