Информация за Грац

Грац е вторият по големина град в Австрия и столица на Федерална провинция Щирия. Намира се в югоизточната част на страната и има население над 300 000 жители. Грац и е известен университетски център с 44 000 студенти и 6 университета.

Грац е разположен в живописна зелена местност на брега на река Мур, а градът и околностите са богато залесени с разнообразни растителни видове.

“Старият град”, намиращ се в центъра на Грац, е един от най-запазените градски центрове на Европа и фигурира в списъка на Юнеско за културни обекти на световното наследство. Катедралата в готически стил, Ландхауз – сградата, в която заседава федералния парламент на Щирия и музеят по изкуствата са само част от емблематичните сгради.

Други забележителности на града са замъкът Шлосберг, който е служил за крепост през Средновековието и Часовниковата кула, намираща се на върха на укреплението на 475 м. До върха може да се стигне със стара железница. Внимание заслужава и замъкът Егенберг, който е типичен пример за богатата барокова архитектура.

Днес Грац е красив съвременен град, съчетаващ старинната атмсфера на отминалите времена и духа на академичната общност.
Местоположение на Грац
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах