Информация за Инсбрук

Инсбрук е град в Австрия, намиращ се в западната част на страната и е център на провинция Тирол. Градът се намира в долината на река Ин в Алпите.

Инсбрук има население от 120 000 жители. Удобното разположение на курортния град му спечелва възможността за домакинство на зимни олимпийски игри два пъти – през 1964 г. и 1976 г.

Инсбрук е развит туристически център, поради красивата природа, любопитните културни и исторически забележителности и спортните съоръжения, които могат да се използват целогодишно. Интересните обекти, които трябва да се посетят, са катедралата, музеят на алпийския клуб, улица “Мария Тереза” в центъра на града, замъкът Амбрас, ботаническата градина на университета в Инсбрук и др.

Градът е удобен транспортен център, през него преминава жп линия, а летището е само на 4 км. от центъра. Известен със зимните алпийски спортове и богат на архитектурни паметници, Инсбрук е притегателен център за туристите.

Забележителности в Инсбрук разгледай всички
  1. Градската кула в Инсбрук
  2. Символът на Инсбрук
Местоположение на Инсбрук
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах