Информация за Капрун

Капрун е малко курортно градче в австрийските Алпи с около 3 хиляди жители и множество туристи, които посещават планинския курорт целогодишно. На няколко километра в южна посока от Капрун се намира ледникът Кицщайнхорн, който още 1965 г. е превърнат в напълно функционална ски писта. Градчето е разположено на близо 800 м. надморска височина.

Освен, че Капрун представлява модерен планински курорт, градът също така има и богата история. Възниква през X в., а през XII в. е изграден Замъкът на Капрун, който може да бъде посетен и днес. Замъкът, запазил своя средновековен външен облик, може да намерите в източния край на курорта. Достъпът до вътрешността на замъка става чрез дървен мост, под който има малко езеро – остатък от някогашния ров, който е обграждал крепостта. Повече за историята на зимния курорт може да научите пък в Музея на Капрун.

Като става дума за забележителности, трябва да споменем, че край Капрун се намира най-високият пилон на въжен лифт в света – 113.6 м. Ако желаете да видите от близо този метален стълб, просто трябва да се качите на лифта, който тръгва от хижа Krefelder (2453 м.) и се изкачва до ледника Кицщайнхорн на височина 3029 м. Общата дължина на ски пистите край глетчера Кицщайнхорн е 59 км, обслужвани от 9 лифта и още 10 ски влека. Други 18 км. ски писти с 4 лифта и 2 ски влека започват от самия курорт Капрун.

През лятото Капрун предлага характерните за всички планински курорти възможности за пешеходен и велотуризъм, а също така разполага и с атракционен парк предлагащ забавление за малки и големи – пързалки, влакчета, въртележки, блъскащи колички и всякакви подобни атракции.
Местоположение на Капрун
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах