Информация за Кицбюел

Кицбюел е главният градски център на един от най-големите и известни ски райони в Австрия. Намира се в западната част на страната и има население около 8300 жители. Разположен е на 760 м. надморска височина, а пистите в околностите на курорта са между 800 и 2000 м. над морското равнище.

Селището съществува от XII в., като е обявено за град през втората половина на XIII в., когато става голям търговски център в областта. Историята на Кицбюел като туристически курорт започва със завършването на жп линията свързваща града със Залцбург през 1875. Първото ски състезание състояло се в курорта е още в далечната 1894 г. От тогава курорта е бил свидетел на множество световно значими състезания в зимните спортове.

Днес Кицбюел предлага впечатляващите 170 км. ски писти, обслужвани от 37 лифта и 11 ски влека. Допълнително курорта има писти за шейни и стотици километри трасета за ски бягане. Модерно нововъведение в Кицбюел са 100-те LCD монитора разположени на важни места в курорта и на пистите около него, чрез които се предоставя актуална информация за състоянието на пистите, лифтовете, снежната покривка, прогнозата за времето и евентуална опасност от лавини. Курорта е известен и с една от най-трудните и опасни ски писти в световен мащаб – пистата „Щрайф“. Средната скорост, която развиват скиорите при състезания на тази писта е 103 км/ч, а най-бързите обикновено минават 140 км/ч.

В центъра на градчето може да видите готическата църквата от XIV в. посветена на „Св. Екатерина“, а също така и Музеят на Китцбюел, последният етаж на който представлява галерия с картини на художника Алфонс Валде.
Местоположение на Кицбюел
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах