Информация за Клагенфурт

Клагенфурт се намира в южна Австрия и е административен център на провинция Каринтия. Населението му е около 93 000 жители.

Клагенфурт е разположен на брега на езерото Вьортерзее, както и по устието на река Глан в алпийската долина на река Драва. Градът е заобиколен от няколко хълма и планини с височина около 1000 м., които са богато залесени гористи местности, подходящи за туризъм и планински спортове.

Въпреки че по време на Втората Световна Война Клагенфурт е бил бомбардиран 41 пъти и стотици старинни сгради са били сринати до основи, днес градът блести с подновена красота, благодарение на усърдна реконструкция и реставрация. Възхищение сред посетителите будят бароковата катедрала, фонтанът във вид на дракон “Линдвурм Брунен” и статуята на Херкулес, старият град с площад “Алтер Плац”, замъкът “Хохостервиц”, паркът Минимундос и др.

Клагенфурт разполага с малко международно летище, жп гара и връзка за две основни магистрали. Днес градът не само процъфтява, но и с готовност посреща туристи от цял свят.

Забележителности в Клагенфурт разгледай всички
  1. Блумен ерлебнис парк, Австрия
  2. Миниатюрният свят в Клагенфурт
  3. Фонтанът дракон в Клагенфурт
Местоположение на Клагенфурт
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах