Информация за Кримъл

Кримъл е малко планинско село в западната част на Австрия, разположено на 1060 м. надморска височина. Населението на курортното село е малко над 800 човека. Покрай курорта минава река Кримлер, по чието течение се намира и една от основните забележителности в района – водопада Кримъл.

Водопадът Кримъл всъщност представлява каскада от 3 свързани водопада с обща височина от впечатляващите 380 м, което го прави най-високият водопад в Австрия. Преди милиони години по време на Ледниковата епоха, на това място е имало голям ледник, остатък от който е самият водопад. Водопадът е превърнат е туристически обект, като първата пътека до него е прокарана още 1879 г. Днес водопада се посещава от близо половин милион души годишно, като за удобството на туристите са изградени множество укрепени пътеки и панорамни площадки, за поддръжката на които се заплаща минимална входна такса.

През зимата посетителите на водопада са значително по-малко, но пък в околностите на курортното село минават няколко маршрута за ски бягане, като общата им дължина е 200 км. Край селото също така има и близо 1 км. писта за спускане с шейни. Само на 10 км. от Кримъл се намира ски курорт Хохкримл, който предлага общо 122 км. ски писти от всякакъв тип с 37 лифтови съоръжения.
Местоположение на Кримъл
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах