Информация за Малниц

Малниц е планински курорт в Австрия, разположен на 1190 м. надморска височина, в подножието на ледника Мьолталер. През града минава река Мел, а близко разположеният ледник на 3150 м. над морското равнище предлага условия за ски 330 дни в годината.

Ски зоната около глетчера Мьолталер разполага със 71 км. ски писти, до началото на които може да стигнете с подземното влакче Глетчър Експрес, а там вече ви очакват множество лифтови съоръжения. Макар глетчера да предлага много добри условия за любителите на по-екстремното каране, включително и отлична възможност за свободен стил (freeride), все пак има и обособени зони за начинаещи скиори и сноубордисти. Ски зоната на глетчера предлага и 20 км трасе за ски бягане.

В близост до Малниц има и още една ски зона – Анкогел, на която може да карате със същата лифт карта като за глетчера Мьолталер. Анкогел е по-малката ски зона, с 18 км. ски писти, обслужвани от 5 лифта и най-висока точка 2636 м. Пистите в тази зона се препоръчват за опитни скиори и бордисти, като тук също има отлични условия за каране в свободен стил. Малка детска писта, подходяща за начинаещи е устроена до долната станция на лифта на 1266 м. надморска височина.

Лятно време природната красота на района на Малниц, който е част от Националния парк Hohe Tauern, също привлича любители на планинските преходи. В близост има множество планински върхове, реки и езера, които предлага спиращи дъха гледки.
Местоположение на Малниц
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах