Информация за Маутерндорф

Маутерндорф е планински курорт в южната част на Австрия, разположен на 1120 м. надморска височина в Алпите.

Градът се е зародил около замъка на Маутерндорф, чието първо споменаване в историческите извори е от началото на XI в. Замъкът е бил притежание на архиепископите на Залцбург, а градът около замъка се превръща във важно за района тържище. През 1894 г. кръстникът на нацисткият лидер Херман Гьоринг купува замъка, а самият Гьоринг го наследява през 1939 г. В края на Втората световна война Гьоринг се е оттеглил именно в този си замък, малко преди да се предаде на американската армия. След войната замъкът става общинска собственост и е превърнат в туристически обект, като се набляга на средновековния период на съществуването му. В края на XIX в. Маутерндорф е свързан чрез жп линия с близкия град Тамсвег, която днес е останала да съществува единствено като туристическа атракция – теснолинейна жп композиция, водена от истински парен локомотив.

Ски зоната на Маутерндорф се намира на 3 км. от центъра на града, като от града до началната станция на лифта има осигурен безплатен автобус. В ски зоната Grosseck-Speiereck ви очакват 50 км. ски писти от всякаква трудност, разположени между 1100 и 2400 м. надморска височина. Курортът разполага и с 2 трасета за ски бягане – 2.6 км. за начинаещи и 6.5 км за по-напреднали в този вид спорт. Маутерндорф има и обособена писта за спускане с шейни с дължина от 500 м.

През лятото освен многото пътеки за пешеходен и велотуризъм, в Маутерндорф имате уникалната възможност да се повозите на безмоторен самолет (глайдер). Курорта има гордостта да притежава най-високопланинската самолетна флота в цяла Австрия, което го прави притегателен център за всички любители на полетите с безмоторни самолети. В Маутердорф още имате възможност да поиграете голф, да се повозите на въжени тролеи, рафтинг и още много други забавления.
Местоположение на Маутерндорф
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах