Информация за Мелк

Мелк е малък град в Австрия с население от 5 300 жители, провинция Долна Австрия. Намира се на брега на река Дунав.

На североизток от града се простира живописната област Вахау, която е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно и природно наследство. Вахау е 30 километрова туристическа и земеделска долина, чийто ландшафт е формиран от Дунав и хълмовете от двете страни на реката.

Най-голямата забележителност на градчето е абатството Мелк, което е в бароков стил и датира от 11 век. Построеният от бенедектински монаси манастир, се извисява гордо на скалисто възвишение над река Дунав. Любопитна подробност е, че името на главния герой, от чието име се разказва историята в романа “Името на розата” на Умберто Еко, е Адсон от Мелк.

В центъра на китния град може да се видят и днес старинни сгради от 15 век, които сякаш са недокоснати от времето, а готическата църква с островърха камбанария напомня за средновековната история.

Запазил атмосферата на далечните времена, днес Мелк е гостоприемен и ведър град, в който може да се насладите на спокойствие, красива природа, вкусна храна и пивко вино.
Местоположение на Мелк
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах