Информация за Обертраун

Обертраун е курортен град в централната част на Австрия, разположен на брега на Халщатското езеро. Градът съществува още от времето на Средновековието, но започва да се развива, като туристически център през 1895 г. През тази година е основана „Асоциацията за разкрасяване на града и напредък в туризма“ и именно през лятото 1895 г. пристигат първите туристи в курорта.

Макар градът да е разположен на сравнително ниска надморска височина от 511 м., той се намира в подножието на Алпийските хълмове и само на 3 км. от центъра на курорта започва ски зоната Dachstein Krippenstein. През зимата ски зоната предлага 60 км. снежни писти, с максимална височина от 1500 м. над морското равнище. Районът е изключително подходящ за сноубордисти и любителите на спускането в свободен стил (freeride), тъй като в рамките на ски зоната има около 30 км. с маршрути за спускане извън пистите.

Обертраун все пак е започнал като летен курорт и съответно в топлите месеци също има изобилие от възможности за рекреация. Основното занимание на летуващите в града е плажуването и къпането в езерото Халщат. Има възможност също така да си наемете лодка или кану за разходка из водите на езерото или да се гмурнете в кристално чистите езерни води и да изследвате подводния свят. Други възможности за забавление са също рафтинг, велотуризъм, скално катерене, риболов, парапланеризъм, тенис, голф и разбира се планински преходи и началните склонове на Австрийските Алпи.
Местоположение на Обертраун
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах