Информация за Пертисау

Пертисау е малко курортно градче, в западната част на Австрия. Разположено е на 940 м. надморска височина, на югозападния бряг на езерото Ахензее в Алпите. Ахензее е най-голямото езеро в Тиролската област, което през вековете е било любимо място за лов и риболов на австрийската благородническа фамилия на Хабсбургите, управлявали голяма част от Централна Европа в периода от XV в. до края на Първата световна война.

От града започва ски зона Zwölferkopf, която предлага 12 км. ски писти от най-ниска и средна трудност, обслужвани от 7 лифта. Максималната височина на ски зоната е 1560 м. От тази зона започва и дълго трасе за ски бягане, което преминава през природния парк Karwendel.

През лятото мястото на зимните ски писти пък е използвано за начален пункт за излитане от парапланеристите. Основна атракция през топлите месеци обаче е езерото Ахензее. Освен да се препичате на слънце край бреговете му, има възможност да обиколите аристократичното езеро с корабче или лодка. Доказателство за благородническите традиции около езерото е най-старият голф клуб в Тиролската област, който се намира именно в Пертисау.

Друга любима атракция на туристите в града е романтичната теснолинейна железница на Ахензее. Маршрута на железницата е дълъг близо 7 км., като свързва градовете Йенбах и Зеещпит. Композицията е теглена от автентичен парен локомотив.
Местоположение на Пертисау
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах