Информация за Радщат

Радщат е планински град разположен на 850 м. надморска височина в Австрийските Алпи. Населението на курорта е около 5 хиляди души.

Първите сведения за съществуването на селището са още от XI в., а през XIII в. е изградена и крепостта на Радщат - служела е за защита на долината на река Енс, която минава през града. Забележителности останали от богатото минало на града са Готическата църква от началото на XV в. и сградата на Кметството построена през XVI в., а също така и остатъците от някогашната здрава крепост, която е обграждала града.

Днешно време славата на Радщат е предимно като зимен ски курорт. Ски зоната на курорта разполага със 17 км. ски писти, като преобладават такива от ниска и средна трудност. Трасето за професионалисти от най-висока трудност е едва 600 м. За сметка на това в курорта има 4 км. писта за пързаляне с шейни, а в околностите са прокарани 150 км. трасета за ски бягане. Курорта има и специално изграден Снежен парк с много рампи и забавни препятствия за по-опитните скиори и сноубордисти. През зимата в Радщат може да се възползвате и от пързалка за кънки на лед и конски впрягове, които теглят шейни.

През лятото в Радщат и околностите може да се възползвате от множеството маркирани пътеки и вело маршрути, да поиграете тенис на корт, голф, плажен волейбол или просто да пояздите кон сред природата.
Местоположение на Радщат
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах