Информация за Санкт Гилген

Санкт Гилген е малко градче в централната част на Австрия, намиращо се в областта Залцкамергут, провинция Горна Австрия. Населението му наброява около 3 800 жители.
Санкт Гилген е разположен на северозападния бряг на езерото Волфгангзее, на 545 м. надморска височина. Градът е в близост до Санкт Волфганг и Щробл.

Красотата на околните планини може да се види най-добре с традиционно предлаганите разходки с лодка в езерото Волфгангзее.

От 2005 г. Санкт Гилген е повишено в ранг от борда по туризъм на Волфганзее и се рекламира като “селото на Моцарт”, макар великият композитор никога да не е посещавал мястото, въпреки че е имал това намерение. В Санкт Гилген е родена майката на Волфганг Амадеус Моцарт, а сестра му се премества да живее тук след брака си.

Градът гордо пази родовата памет на Моцарт, а красотата на природните забележителности и кристалните води на езерото примамват любителите на спокойствието и активния отдих.
Местоположение на Санкт Гилген
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах