Информация за Залцбург

Залцбург е голям град в Австрия и е добил световна известност като градът, в който се е родил великият композитор Моцарт. Днес в Залцбург живеят около 150 000 души. Университетът на Залцбург е един от най-старите в Европа, основан в началото на 17 век.

Залцбург се намира в подножието на Алпите и е известен планински курорт. През града минава река Залцах, известна като солената река, а името на града означава замък от сол.

Запазените и до днес старинни улички и замъци пазят спомена за славното минало на града, а родната къща на Моцарт е превърната в музей. Крепостта “Горен Залцбург”, както и дворецът “Мирабел” и неговият разкошен парк са едни от визитните картички на този богат на култура град. Тук се намира и най-старата запазена зъбчата железница в света.

Разположението, красивата природа и културният дух на града превръщат Залцбург в желана туристическа дестинация. През града на Моцарт преминава жп линия, а само на 5 км. се намира и аерогара.

Забележителности в Залцбург разгледай всички
  1. Щаатсбрюке - мостът на Залцбург
  2. Залцбургска катедрала
  3. Замъкът Хелбрун
  4. Църквата на Св. Петър
Местоположение на Залцбург
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах