Информация за Зеебоден

Зеебоден е курортно градче на брега на езерото Милщетер Зее в Южна Австрия. Намира се на около 70 км. северно от границата на страната със Словения.

Познатата история на града е свързана със замъкът Sommeregg, който е бил изграден през XII в. и около който се е зародил градът. Замъкът е сменял многократно своите притежатели, а Зеебоден е съществувало, като малко фермерско селце в по-голямата част от историята си. В края на XX в. обаче, някогашния блатист регион е облагороден и превърнат в успешен курорт на брега на езерото Милщетер Зее.

Днес замъкът, който е разположен на хълм над града е в руини. Средновековната постройка е пострадала тежко по време на битка от Унгарската революция през 1848 г. Въпреки непълното състояние на сградата, замъкът е обезопасен и пригоден за туриситически посещения, като в най-запазената част на сградата е устроен Музей на средновековните мъчения.

Тъй като основна атракция на курорта е езерото, което е посещавано от множество рибари, в градчето е отдадено нужното уважение към този спорт. В Зеебоден може да посетите уникалният Музей на Риболова, в който може да научите повече, както за самия риболов, така и за водните обитатели на езерото. Друг интересен музей в курорта е Музея на Бонзай – с полезна и интересна информация относно японското градинарско изкуство.

Освен за риболов, езерото има устроени зони както за плаж и къпане, така и за различни водни спортове като водни ски, сърф, канута и др. В околностите на езерото пък има изобилие от маркирани пътеки подходящи за пешеходни и вело преходи, а най-близката ски писта през зимата се намира на по-малко то 10 км. от Зеебоден.
Местоположение на Зеебоден
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах