Информация за Зеефелд

Зеефелд е курортно алпийско селище в Западна Австрия, разположено е на около 25 км. северозападно от Инсбрук. Надморската височина на планинското градче е 1180 м., а населението е около 3 хиляди жители.

За съществуването на селището има информация още от Средновековието, като първите сведения са от XI в. Тогава е било малко фермерско селце, а днес е един от най-популярните зимни курорти на Австрия. Световната слава на града идва след провеждането на Зимните Олимпийски игри в Зеефелд на два пъти през 1964 и отново 1976 г., а също така и Световния ски шампиона от 1985 г.

Олимпийската зона на Зеефелд предлага 48 км. ски писти с 30 лифта и влекове, а срещуположната страна на курорта е обособена още една скиорска зона с допълнителни 20 км. писти и още 18 лифтови съоръжения. Зеефелд е един от любимите курорти на почитателите на ски бягането, тъй като тук има множество трасета пригодени за този спорт. В курорта има отделна зона и за начинаещи скиори и сноубордисти.

Лятно време Зеефелд също е приятно място за отмора в планинска обстановка. В курорта може да се излежавате край езерото Вилдзее или да покарате водно колело в него. Разбира се, има всички необходими условия за пешеходни и вело преходи, а също и маршрути с различна трудност за скално катерене. В курорта се намира и едно от най-добрите алпийски голф игрища с 18 дупки и разнообразни препятсвия.
Местоположение на Зеефелд
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах