Информация за Санкт Волфганг

Санкт Вофганг е малък град в Австрия, намиращ се в областта Залцкамергут. Населението е близо 3 000 жители, които се занимават предимно с търговия и туризъм.

Градът е разположен в централната част на страната. Намира се на северния бряг на езерото Волфгангзее и в подножието на планината Шафберг, в близост до Залцбург.

Санкт Волфганг е популярен ски курорт през зимата, а целогодишно хотелите предлагат разнообразни спа продури и оздравителни програми.

Любопитна е историята за създаването на градчето. Свети Волфганг е построил първата църква на брега на езерото Волфгангзее през 976 г. Според легендата, той хвърлил брадвата си от върха на планината, за да намери подходящо място за построяване на божи храм. Светецът убедил дори дявола да му помага в строежа, като в замяна му обещал да му даде първото живо същество, което влезе там. Сатаната обаче останал разочарован, тъй като първата жива твар на брага била вълк. След канонизацията на светията, стотици поклоници се стичат на мястото на църквата, а първият хотел (който работи и до днес) е построен през 1878 г.

Санкт Волфганг предлага велоколепни условия за ски туризъм и спа релакс, но провокира и съзнанието на вярващи и мистици.

До града може да се стигне от разклон на федералната магистрала между Залцбург и Бад Ишл.
Местоположение на Санкт Волфганг
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах