Информация за Тукс

Тукс е високопланински курорт в западаната част на Австрия, намира се на 1280 м. надморска височина. Селището съществува под името Тукс още от края на XIII в. Населението на курорта е около 2 000 души.

Ски зоната, която започва от самият град, в близост до туристическия информационен център, е с обща дължина на пистите от 21 км. Това са предимно писти от средна трудност – 15 км., а също така и 6 км. писти от най-ниска трудност за начинаещи. Курорта предлага и общо 5 ски училища, така че е подходяща дестинация за деца и начинаещи в зимните спортове. Пистите разполагат с 3 лифта и 3 ски влека. Началната станция на лифта е на 1300 м., а най-високата точка на ски зоната е на 2300 м. надморска височина. 5 км. писти от най-висока трудност за професионалист може да намерите в съседната на града ски зона - Rastkogel, разположена на около 2 км. от Тукс, която също така предлага и още 23 км. ски писти от средна и ниска трудност.

През лятото популярни дестинации в района на Тукс са водопадите Шлайер и Тукс, а също така и пещерата Шпанагел, която има дължина от 10 км. и е разположена на 2521 м. над морското равнище. Организираните посещения на пещерата допускат туристите до 500 м., тъй като останалата част от пещерата не е приспособена за посещения. Разбира се, в околностите на града има километри с туристически пътеки и вело маршрути, сред чудните алпийски хълмове, които предлагат невероятни гледки и пейзажи.
Местоположение на Тукс
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах