Информация за Ватенс

Град Ватенс се намира в западната част на Австрия, по течението на река Ин. Разположен е в равнинна част между склоновете на Тиролските Алпи, на 564 м. надморска височина.

Най-популярната забележителност в града е музеят „Кристалните светове на Сваровски“, който е втори по посещения в Австрия (над половин милион посетители всяка година), след двореца Шьонбрун в столицата Виена. Музеят представлява пещера с 16 зали, украсени изцяло с произведения на прочутата фирма „Сваровски“ в съчетание с уникални звукови и светлинни ефекти. Основател на компанията е чех на име Даниел Сваровски, който изобретил машината за шлифоване на стъкло и камъни, благодарение на която през годините неговите шлифовани стъклени произведения са се превърнали в почти равни по стойност на истинските скъпоценни камъни.

Макар музеят на Сваровски да е главната атракция във Ватенс, той далеч не е единственото, което може да видите в градчето. Във Ватенс има също така и Музей на пишещите машини с над 450 вида машини от миналото. Друг интересен музей, който може да посетите в града е Музея на Индустрията и Праисторията. Разкопките от античното селище, което се е намирало на мястото на днешния града може да посетите в рамките на музеят на открито „Himmelreich“. През града също така минава и веломаршрута по течението на река Ин.
Местоположение на Ватенс
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах