Информация за Бриджтаун

Барбадос е суверенна островна държава в западната част на Северния Атлантически океан. Нейната столица е Бриджтаун, разположена на югозападното крайбрежие на острова.

От пристигането на първите английски заселници и колонизатори в началото на 17-ти век до обявяването на независимостта й през 1966 г., Бриджтоун е била под непрекъснато британско влияние, което е рефлектирало върху културата и обичайте на нацията завинаги.

В основен поминък на населението тук в миналото е било отглеждането на тютюн, памук, джинджифил, захарна тръстика.

Днес икономиката на страната и града е добре развита благодарение на промишлеността и туризма. Милиони екзкурзианти посещават тази примамлива дестинация ежегодно.

Бриджтаун е и най-големият град в Барбадос. В центъра му се намира главната улица - Broad Street, която преминава през редица ключови места, като Парламента и търговската зона. Друга основна пътна артерия в града е Bay Street и води към южния бряг на Барбадос.

Бриджтаун служи като административен, търговски, образователен и икономически център в Барбадос.

Островната държава разполага с международното летище “Грантли Адамс”, което е ситуирано именно в Бриджтаун. То ежедневно обслужва полети от няколко големи авиокомпании от точки по целия свят, както и няколко по-малки регионални търговски авиолинии и чартъри.
Местоположение на Барбадос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах