Информация за Бузиос

Град Бузиос е рибарско селище, често наричано бразилското Сен Тропе. Населението му е 24 500 жители, а площта му достига до 69 км ². Характерно е с прекрасните си плажове, кристално чистата вода и екзотичната растителност по крайбрежието. Бузиос е в класацията за най-красивите места в Бразилия и на планетата. Целият полуостров е опасан от плажове и е издаден навътре в Атлантическия океан.

Плажовете в Бузиос са великолепни. Каквото и да искате от плажа, можете да го намерите тук - дали спокойни води за да поплувате или пък големи вълни за сърф... лесно достъпни пеша или с автобус. Наслаждавайки се на разходка, човек може да е спокоен дори и през нощта. Центърът на Бузиос не е за всеки вкус. Все пак има много прилични места за ядене и пиене, които не са прекалено скъпи.

Сред екстрите, предвидени за туристите на южноамериканския полуостров са голф, сърф, различни водни спортове, пазаруване. В Бузиос може да посетите луксозните и изискани ресторанти или просто да се отдадете на радостите, които ви предлага бурният нощен живот…типично по бразилски, разбира се. Най-оживената улица вечерно време е „Руа дас Педрас” (Rua das Pedras), където няма вариант да се скучае.

Бузиос има славата на най-известния бразилски морски курорт. През 1964 г. Бриджит Бардо посещава този райски кът и оттогава насам популярността на града расте. Днес множество холивудски знаменитости са собственици на луксозни вили и къщи на полуострова. Все още по главната улица на градчето е „Руа дас Педрас” или улицата на камъните, както звучи в превод има статуя на френската актриса.

Цялото име на градчето е Армасао де Бузиос. Най-подходящ за сърфиране е плажът Гериба. Ако искате да се гмуркате в прозрачните води посетете брега на „Подковата” с нейните скалисти издатини навътре в спокойната вода.
Местоположение на Бузиос
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах