Информация за Джерикоакоара

Джерикоакоара (или просто "Джери") е наскоро открит рай! До 1985 г., то е просто малко рибарско селище, изгубено сред очарователни плажове, огромни бели пясъчни дюни и бистри лагуни. Днес Джерикоакоара е много популярна сред туристите, въпреки че живописното село си остава консервативно, с улици, покрити с пясък, намиращи се в среда на защитена територия, управлявана от IBAMA (Бразилският институт за опазване на околната среда и възобновяемите природни ресурси).

Плажът на Джерикоакоара предлага различни занимания и забавления за посетителите, а през последните години и спорт като уиндсърфинга и кайтсърфинга правят този плаж един от най-търсените в Бразилия за любителите на силните ветрове. Сред най-добрите места в Джери са Pedra Furada и Дюната на залеза. Pedra Furada е извита скала на невероятния плаж и се счита, че именно тя е пощенската картичка на Джери. Човек трябва да върви около един час, за да стигне до това чудно място. Ако пък се посети между 15 юни и 30 юли, може да се види залезът на слънцето точно в средата на самата арка. Джерикоакоара се намира в далечния север, сред бреговете на Сиера, така че е едно от малкото места в Бразилия, където можете да се наслаждавате на слънцето залязващо в морето. Дюната на залеза е в непосредствена близост до града, и се отличава от другите дюни, защото тя е практически изолирана от дюните в пустинята. Върхът на дюната е с панорамна гледка към града, останалите дюни и плажа.

Дюната на залеза е мястото, където хората се спират за да се отпуснат в края на деня (както подсказва името) за да съзерцават незабравимия залез. Джери е неописуема! Действително не е случайно, че мястото е избрано от "Вашингтон пост" за един от десетте най-красиви плажове в света.
Местоположение на Джерикоакоара
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах