Информация за Рио Гранде ду Сул

Рио Гранде ду Сул е най-южният щат в Бразилия със столица град Порто Алегри. На запад щатът граничи с Аржентина, на юг с Уругвай, а на изток с Атлантическия океан. Населението е 11 млн. жители.

В тази част на Бразилия е много популярен екотуризмът. Осъществяват се туристически обиколки в планинските местности, както и посещения на лозаро-винарските области – Бенто Гончалвес и Каксиас ду Сул.

Регионът е известен и с палеонтологичния туризъм, който включва посещения на обекти с находки на праисторически животни и музеи в геопарковете. Повечете от намерените отанки са на динозаври, живели в ерата на триаса.В столицата Порто Алегре се провежда Национална седмица на музеите в средата на май.

Любопитна е културата на пампасите, които са потомци на коренното население в Рио Гранде ду Сул. Туристите могат да се запознаят с техните традиции и обичаи в градовете Порто Алегре, Санта Мария и Пасо Фундо.

Забележителности в Рио Гранде ду Сул разгледай всички
  1. Сау Мигел дас Мисойнс
Местоположение на Рио Гранде ду Сул
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах