Информация за Рио де Жанейро

Въпреки че не е столица на Бразилия, нито най-голям град, Рио де Жанейро е един от основните туристически и културни центрове в страната, привличайки най-голям брой международни туристи.

Рио де Жанейро е разположен в Югоизточната част на страната и е вторият по-големина в Бразилия. Населението му наброява на 6,3 милиона души, а като градска агломерация надхвърля 12.3 милиона жители.

Когато чуят името на Рио повечето хора си представят безкрайни пясъчни плажове, слънце и палми. И това съвсем не е без резон. Един от най-известните, разбира се, е Копакабана. Но това съвсем не е всичко, с което градът може да се похвали. Някои от другите интересни обекти включват: Ботаническата градина; известният стадион Маракана, който е и най-големият в цяла Южна Америка; морският парк Авентурейро, както и малката планина „Захарна бучка“, която предлага прекрасен панорамен изглед към града. В Рио де Жанейро могат да бъдат посетени и множество музеи. Няма как да не споменем и колоритният карнавал, който се провежда всяка година , обикновено през февруари.

Един от емблематичните символи на града несъмнено е статуята на Исус Изкупителят, извисяваща се над града от върха на планината Корковадо. Интересен факт е, че през 2007г. статуята беше включена в списъка с Новите 7 чудеса на света.

Забележителности в Рио де Жанейро разгледай всички
  1. Оазисът на Рио - Жардим Ботанико
  2. Планината Пау де Асукар (Захарната глава)
  3. Статуята на Христос
  4. Карнавалът в Рио де Жанейро
  1. Театърът в Рио - забележителна сграда с...
  2. Санта Тереза, Рио де Жанейро
  3. Естадио до Маракана
  4. Копакабана
Цени в Рио де Жанейро
Съвети при пътуване в Рио де Жанейро разгледай всички
Местоположение на Рио де Жанейро
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах