Информация за Салвадор

Салвадор е пристанищен град в източната част на Бразилия, разположен в залива Тодос ос Сантос на брега на Атлантическия океан. Салвадор е столица на щата Баия. С население от 2,7 млн. души той е третият по големина град в страната след Сао Пауло и Рио де Жанейро.

Салвадор се намира на полуостров, отделящ залива от океана. Интересен факт е, че градът е разделен от скален монолит на две части – долна и горна, между които има 85 м. разлика във височината. През 1873 г. е построен мостът Елевадор Ласерда, който свързва двете части на града.

Градът е основан през 1549 г., от португалски заселници и първият губернатор на Бразилия Томе ди Соуза. Днес Салвадор е културен и исторически център, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство.

Най-интересните за посещения места са свързани с морския туризъм. Плажът Порто Да Бара е много популярен сред любителите на водни спортове. По крайбрежието около мегаполиса, дълго 80 км., има и други по-спокойни плажове, които предлагат прекрасни възможности за почивка. Подходящи са за подводен риболов, ветроходство, плуване и гмуркане, както и за сърфинг.

В Салвадор има четири големи парка – Жардим, Коста Азул, Питуачу и градският парк. Последният се намира в централната част на града и с богатата си растителност и огромна площ се е превърнал в любимо място за отдих на туристите и жителите на града.
Местоположение на Салвадор
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах