Информация за Лимбе

Лимбе е крайбрежен град, разположен в югозападния регион на Камерун. Основан е от английски мисионери през 1858 г. върху южните склонове на едноименната планина Камерун. До 1982 г. е известен под името Виктория, като за времето на своето над стогодишно съществуване, в различни периоди преминава под владението ту на британската, ту на немската администрация.

Днес, Лимбе е едно от четирите търговски пристанища на Камерун с важно икономическо значение, а освен като център на петролната индустрия за страната, градът се развива успешно и в отраслите риболов и туризъм. И ако често определят град Дуала за неофициална икономическа столица на страната, то Лимбе – със своето благоприятно разположение, туристически атракции, нощен живот и възможности за хотелско настаняване, е безспорният лидер на туризма в Камерун.

Най-популярните места в Лимбе са центърът за диви животни Limbe Wildlife Centre, както и създадената от група германци ботаническа градина Limbe Botanic Garden.
Местоположение на Лимбе
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах