Информация за Гуйлин

Гуйлин е град в южната част на Китай, в автономния район Гуанси. Разположен е на западния бряг на река Ли. Климатът в района е мек през зимата, и прохладен през лятото със средногодишна температура от 19 градуса. Името на града буквално се превежда като „Гора от гуихуа”, което е вечнозелено дърво, виреещо в околността. Населението е 4,7 млн. души.

Хилядолетната история на града е представена от 109 архитектурни паметници. Туристите могат да проследят хронологично развитието на Гуйлин през различните династии, които са го управлявали чрез стиховете на поетите, издълбани в каменни блокове.

Най-важните забележителности са планината Слонов хобот, минералният извор Луншън, връх Билиен, огромният парк „ Седемте звезди”, в който се намира и зоологическата градина със застрашените червени панди и гигантските панди. В мегаполиса се намира и една от най-старите ботанически градини в Китай, която денонощно посреща посетители.

Заобиколен от две реки, четири езера, седем карстови хълма и няколко големи пещери, Гуйлин предлага на туристите разнообразни възможности за планински туризъм и практикуването на водни спортове, а красивите гледки са в изобилие.

Забележителности в Гуйлин разгледай всички
  1. Пещера Тръстикова флейта
Местоположение на Гуйлин
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах