Информация за Сан Хосе

Столица и най-голям град в Коста Рика е Сан Хосе, който се намира в централната част на страната, на почти еднакво разстояние от Тихия и Атлантическия океан. Разположен е между три недействащи вулкана, в средата на високопланинска долина. Населението заедно с предградията надхвърля 1,5 млн. души.

Коста Рика е държава в Централна Америка, която на юг и запад граничи с Тихия океан, а на изток с Карибско море. Известна като една от най-красивите страни в света. Най-високият връх е Серо Чирипо (3820м.), а езерото Аренал е най-голямо в латиноамериканската държава.

Сан Хосе е обявен за столица заедно с обявяването на независимостта на държавата през 1821 г. Днес в града са запазени много сгради от колониалните години, разкриващи уникални архитектурни образци. Гостите на града могат да се насладят на голяма колекця от нефритени бижута в Музея на нефрита. Освен това интересни експонати са помстени в Музея на златото, Националния музей на съвременните изкуства и Детския музей.

Впечатляващ е Националният театър в Сан Хосе, който е построен през 1897 г. и носи отпечатъка на европейското влияние в страната от края на XIX век. Столицата на Коста Рика е популярна като градът на вечната пролет заради постоянните температури, които се движат в границите между 18 и 25 °C.
Местоположение на Сан хосе
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах