Информация за Црквеница

Град Црквеница е разположен в подножието на планината Велика Капела, на брега на Адриатическо море. Намира се в северната част на хърватското крайбрежие, точно срещу най-големият хърватски остров – Крък.

Селище на това място е имало още по римско време, но днешния град се заражда през XV в.около голям Францискански манастир. Именно от там идва и името на града – Црквеница, градът около църквата. Около манастира францисканците изграждат добре укрепен замък, който днес всъщност е превърнат в луксозен хотел с името „Кащел“. Хотелът е разположен на мястото, където река Дубрачина се влива в Адриатическо море.

Црквеница е един от най-известните и големи курорти по северното крайбрежие на Хърватия. Главна забележителност в града е църквата остатък от Францисканския манастир „Успение Богородично“, но освен това градът предлага и някои по-модерни атракции. Такива са например аквариумът с над 100 вида морски обитатели от Адриатическо море, а също така и Приключенският парк, който предлага забавление за малки и големи любители на катеренето и въжените тролеи.

Плажовете на града са характерните за тази част на Адриатика каменисти плажове, които пък компенсира с кристално чистите си сини води. Най-големият плаж е „Gradsko kupaliste“, който е отличен със Син флаг. Освен него в града и околностите му има още няколко по-малки плажове, като интерес представлява специално устроеният през 2010 г. „Кучешки плаж“ – предназначен за хора с домашни любимци.
Местоположение на Црквеница
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах