Информация за Опатия

Град Опатия е красива плажна дестинация, разположен между планината Учка и брега на Адриатическо море. Без никакви притеснения Опатия може да бъде наречена ботаническа градина. Курортът предлага изобилие от палми, бамбук, камелии, магнолии и лаврови дървета – символ на опатийското крайбрежие.

Историята на курорта започва от средата на 19 век, когато италианският търговец Игинио Скарпа построява прекрасна вила на брега на морето. Името на вилата е Angiolina и все още е най-атрактивното място в Опатия. Градината пред нея е във френски стил. Тя сякаш е застлана от разноцветни килими от растения от всички краища на света - магнолии, секвои, палми, японски калии.

Лечебните ефекти на мекия, умерен климат кара много лекари да предписват пътувания до адриатическото крайбрежие и Далмация.

Като една от най-предпочитаните летни дестинации, Опатия предлага широк спектър от туристически атракции.
Сравнително нава атракция е алеята на славата със звезди, посветени на хърватски знаменитости.

Опатия е не само плажен курорт, а и място, където лечебните ефекти и умерения климат са подходящи за хора, нуждаещи се от по-специални условия за почивка.
Местоположение на Опатия
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах