Информация за Храдец Кралове

Храдец Кралове е прекрасен град, който е разположен в Източна Бохемия. Покрай него текат реките Орлице и Лабе. В превод името на града означава „Градът на Кралете”.

През XIV век възниква селището и днес е вторият по важност град в Бохемия. Наличието на забележителности е голямо, но най-ярките сред тях са два завладяващи с духа си музея от XX век.

Обръщайки поглед към дългия хребет на река Лабе, туристите могат да съзерцават уникалността на стария град на Храдец Кралове.


Най-голяма част от територията на града заема главният площад „Велке намнести”. Мястото е обсипано със сгради с различен размер и дейност. Те варират от търговски къщи с магазини до бароковата сграда на епископски дворец, датиращ от 1716 г. В средата на площада има Чумна колона от 1717г. и фонтан.

Може би най-зрелищната забележителност е грамадната кула - камбанария „Бяла кула”, която е от XVI век. До „Бялата кула” може да се види реставрираната сграда на Кметството на Храдец Кралове.

Църквата се намира в същия ареал, а до нея е йезуитския колеж. Срещу тях е разположена впечатляващата галерия за съвременно изкуство. Галерията се помещава в сграда в стил сецесион от 1912 г. В нея са изложени творби на Бохумил Кубища, на Йозеф Чапек, както и абстракции в сюрреалистичен стил на Йозеф Шима.


Местоположение на Храдец Кралове
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах