Информация за Карлови Вари

Карлови Вари е курортен и фестивален град в северозападна Чехия, център на Карловския край. Разположен е при сливането на реките Охрже и Тепла. Населението е около 50 000 души.

Градът е основан през XIV в. и бързо се е прочул със своите минерални извори. Днес тук се намира най-големият и известен балнеокурорт в Чехия, популярен с горещата минерална вода, която има лечебен ефект за редица заболявания. Богатата на калций, магнезий, желязо, натрий и хлор вода е подходяща за лечението на болести на храносмилателния тракт, червата, жлъчката и спомага за понижаване нивото на холестерола, както и за стимулиране на инсулиновата секреция.

Карлови Вари е изключително красив и живописен град, намиращ се на 375-645 м. надморска височина в планинска и гориста област. Богатите залежи на каолин в района благоприятстват развитието на стъкларската и порцелановата промишленост.

Градът се слави и със своя билков ликьор Бехеровка.

Забележителности в Карлови Вари разгледай всички
  1. Международен филмов фестивал, Карлови Вари
Местоположение на Карлови Вари
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах