Информация за Прага

Познат като градът на 100-те кули, Прага е един от най-посещаваните в Европа. Многобройните исторически, културни и архитектурни забележителности привличат над 4 милиона туристи годишно.

Чешката столица е разположена в западната част на страната, на бреговете на р. Вълтава. Населението й е малко над 1.2 милиона души.

Причините да се посети Прага са многобройни. Някои от най-известните обекти включват Пражкият замък, и водещият към него Карлов мост, както и еврейският квартал. Историческият център на Прага, от своя страна, е изключително богат и изпълнен с множество сгради с прекрасна архитектура, оценени не само от туристите - през 1992г. центърът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Петриният хълм също не е за пропускане, тъй като предлага чудесна възможност за рекреация със своите многобройни зелени площи и панорамна гледка към целия град. Няма как да не споменем, че столицата, както и цялата страна, са сред любимите дестинации на всички любители на бирата.
А за всички привърженици на интересните факти ще споменем, че Пражкият замък може да се похвали с рекорд на Гинес за най-голям замък по площ в света. Дължината му достига 570м, а средната широчина е 130м.

Забележителности в Прага разгледай всички
  1. Карлов мост, Прага
  2. Танцуващата къща, Прага
  3. Староновата синагога в Прага
  4. Манастирът Страхов, Прага
  1. Старият градски площад – Прага
  2. Замъкът Храдчани, Прага
  3. Национален музей, Прага
  4. Катедралата Свети Витус, Прага
Цени в Прага
Съвети при пътуване в Прага разгледай всички
Местоположение на Прага
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах