Информация за Хелзинки

Хелзинки е основният икономически, културен, финансов, образователен и технологичен център на Финландия.
Столицата на Финландия е и най-големият град в страната. Разположена е в южната част на държавата, на брега на Балтийско море във Финския залив. Градът се разпростира на територията на 300 острова. Населението на Хелзинки наброява почти 890 хиляди души, като цялата агломерация надхвърля 1.3 милиона души.

Скандинавският полуостров е сред най-скъпите райони в Европа, като освен това не се слави с много благоприятни климатични условия. Това са фактори, които обуславят по-ниската посещаемост на града в сравнение с други европейски столици. Това обаче съвсем не значи, че градът няма какво да предложи. Някои от най-основните туристически обекти включват: Лютеранската катедрала в Хелзинки, Дворецът Финландия, Университетът, Олимпийският стадион, Президентският дворец, Централната гара, Музеят на изобразителните изкуства и увеселителният парк Линанмаки. Островите също са сред основните атракции, представляващи интерес за посетителите. На един от тях е разположена и зоологическата градина.

Имайте предвид, че ако сте решили да посетите финландската столица през лятото можете да се насладите на дни с до 19 часа дневна светлина Обратно, през зимата нощите са с продължителност до 18 часа.
Цени в Хелзинки
Съвети при пътуване в Хелзинки разгледай всички
Местоположение на Хелзинки
Благодарим за отделеното време
За нас е много важно да знаем вашата оценка за сайта. Ще се радваме да прочетем вашите коментари и препоръки, както позитивни, така и негативни.

Вашето впечатление от сайта:
Изобщо не ми харесва Много ми харесва

Коментари и препоръки:


Ако желаете да се свържем с вас, моля, напишете вашия E-mail или телефон за връзка:
Вашият отзив беше изпратен успешно.
Благодарим за отделеното време.
The website is best viewed in Firefox, Chrome or Explorer 8 and higher.
Този сайт използва бисквитки (cookies).
Научете повече тук.


Разбрах